Най-доброто тирамису с кафе

Време за приготвяне:
Подготовка: 30 мин
Допълнително: Охлаждане
Лесно
👨‍👩‍👧‍👦 Порции: 6

Този супер лесен италиански десерт става още по-вкусен, когато се приготви предварително – така всички прекрасни аромати се смесват и засилват!

Необходими съставки:

🧁 Основни продукти:

  • 400 мл течна сметана
  • 250 г маскарпоне
  • 75 мл марсала (италианско десертно вино)
  • 5 с.л. пудра захар
  • 300 мл кафе (направено с 2 с.л. разтворимо кафе и 300 мл вряла вода)
  • 175 г бишкотени бисквити
  • 25 г черен шоколад
  • 2 ч.л. какао на прах

Начин на приготвяне:

Стъпка 1
В голяма купа сложете сметаната, маскарпонето, марсалата и пудрата захар.

Стъпка 2
Разбийте с миксер, докато се смесят напълно и сместа стане гъста като бита сметана.

Стъпка 3
Изсипете кафето в плитък съд. Потопете няколко бишкоти, като ги обръщате за няколко секунди, докато се напоят, но без да станат прекалено меки. Подредете ги в съд, докато използвате половината от бишкотите, след което разпределете половината от крема върху тях.

Стъпка 4
С помощта на едрата страна на рендето настържете по-голямата част от черния шоколад. След това повторете слоевете (трябва да използвате цялото кафе), като завършите с крема.

Стъпка 5
Покрийте и оставете в хладилник за няколко часа или за една нощ. Десертът може да се съхранява в хладилник до 2 дни.

Стъпка 6
Преди сервиране, поръсете с какао на прах и настържете останалия шоколад отгоре.

Насладете се на най-доброто домашно тирамису! 🍮☕

Назад към блога