⏱ Време за приготвяне:
Подготовка: 30 мин
Допълнително: Охлаждане
✅ Лесно
👨👩👧👦 Порции: 6
Този супер лесен италиански десерт става още по-вкусен, когато се приготви предварително – така всички прекрасни аромати се смесват и засилват!
Необходими съставки:
🧁 Основни продукти:
- 400 мл течна сметана
- 250 г маскарпоне
- 75 мл марсала (италианско десертно вино)
- 5 с.л. пудра захар
- 300 мл кафе (направено с 2 с.л. разтворимо кафе и 300 мл вряла вода)
- 175 г бишкотени бисквити
- 25 г черен шоколад
- 2 ч.л. какао на прах
Начин на приготвяне:
Стъпка 1
В голяма купа сложете сметаната, маскарпонето, марсалата и пудрата захар.
Стъпка 2
Разбийте с миксер, докато се смесят напълно и сместа стане гъста като бита сметана.
Стъпка 3
Изсипете кафето в плитък съд. Потопете няколко бишкоти, като ги обръщате за няколко секунди, докато се напоят, но без да станат прекалено меки. Подредете ги в съд, докато използвате половината от бишкотите, след което разпределете половината от крема върху тях.
Стъпка 4
С помощта на едрата страна на рендето настържете по-голямата част от черния шоколад. След това повторете слоевете (трябва да използвате цялото кафе), като завършите с крема.
Стъпка 5
Покрийте и оставете в хладилник за няколко часа или за една нощ. Десертът може да се съхранява в хладилник до 2 дни.
Стъпка 6
Преди сервиране, поръсете с какао на прах и настържете останалия шоколад отгоре.
Насладете се на най-доброто домашно тирамису! 🍮☕